Selectie van beste inzendingen Lente-Fotowedstrijd

Op deze pagina een overzicht van een selectie van de ruim 100 inzendingen (van tientalen inzenders) voor de Lente-Fotowedstrijd die DE WEERFOTOGRAAF samen met WPI organiseerde. De drie winnende foto's staan als eerste geselecteerd in het frame hieronder. Verder op deze pagina worden de andere geselecteerde foto's getoond. Zij hebben helaas geen prijs gekregen, maar wel natuurlijk de eer!

 

 

Foto van Theo Westra, bijzondere ochtend met mist en optische verschijnselen bij Het Twiske op 25 april 2004

 

Winnaar 1

Theo Westra

Foto van Gerrit Verbeek, steltlopers bij Holwerd (Ameland) bij zonsondergang, 26 februari 2004

 

Winnaar 2

Gerrit Verbeek

Foto van  Myrna Lambregts, fraai een hevige stortbui vastgelegd, 8 juni 2003 te Etten Leur

Winnaar 3

Myrna Lambrgets

         

Door te klikken op één van de kleine foto's zal die in het frame getoond worden. Er is tevens meer informatie over de foto en de maker hiervan te zien, als men boven de desbetreffende kleine foto met de muis-aanwijzer gaat.

 

1e Prijs, het boek 't weer zien 2003.

Een gedeelde prijs voor:

  • Theo Westra, met een foto van een prachtige bijzon (een optisch verschijnsel) boven de mistvelden bij zonsopkomst boven hetTwiske. Op 25 april 2004.
  • Gerrit Verbeek, met een foto van steltlopers op het wad bij Holwerd (Ameland) op 26 februari 2004.

Bijzondere vermelding, het boek Zonsverduistering:

 

De jury heeft deze drie foto's gekozen omdat er goed gekeken is door de fotograaf naar een goede compositie, een fraaie opname (technisch gezien), een bijzonder moment of verschijnsel is waargenomen en uiteraard ook het meer subjectieve en moeilijk te kwantificeren 'gevoel' dat je bij de foto krijgt. De foto's hierboven van Theo Westra en van Gerrit Verbeek hadden dat beide in zich. De bijzondere vermelding heeft de jury in het leven geroepen omdat we ook extra waardering uit willen spreken voor degene die ook een verrassende foto heeft gemaakt. De foto van Myrna Lambregts is vooral goed gezien en op zich ook zo herkenbaar: dikke bellen van vette regendruppels.... En heel goed gefotografeerd. Een prijs waard! De drie boeken zijn beschikbaar gesteld door Jacob Kuiper van Weather Pictures International (WPI), de schrijver van deze interessante boeken!

Om tot de selectie en uiteindelijke winnaars te komen is er zowel gekeken naar de meteorologische aspecten (waarbij diverse weerkundige onderwerpen eerst zijn gerubriceerd om iedereen een eerlijke kans te geven) en -waarde van de foto. Hiernaast is dan de selectie gelegd op basis van puur fotografische criteria; compositie, technische aspecten (scherpte/belichting) en visuele aantrekkelijkheid.

Al de foto's op deze pagina behoren tot degene die op het vlak van de meteorlogie en fotografie absoluut waardevol zijn. Maar er kunnen helaas maar een paar winnaars zijn!

Foto van Bart de Vos, 29 april 2004 om 13.30 uur te Enschede Foto van Eric Poort bij het Eiland van Dordrecht Foto van Eric Poort nabij Papendrecht en Bleskensgraaf Foto van Eric Poort nabij het Eiland van Dordrecht Foto van Gerrit Verbeek, steltlopers bij Holwerd (Ameland) bij zonsondergang, 26 februari 2004 Foto van Hella van de Wetering, fraai stilleven te Leusden, 8 mei 2004 Foto van Hella van de Wetering, een rustiek beeld nabij Leusden op 8 mei 2004
Foto van Jan Kleymans, sneeuw... 25 februari 2004 te Vreeswijkouten
Foto van Jan Kleymans, een gure lucht bij de Lek te Culemborg, 8 april 2004   Foto van Jan Kleymans, een fraaie regenboog nabij Utrecht, (Westbroek) 21 juni 2004 Foto van Japser Karman te Zeeland Foto van Japser Karman te Zeeland Foto van Michiel Lieberom: vrouwenmantel met druppels Foto van  Myrna Lambregts, fraai een hevige stortbui vastgelegd, 8 juni 2003 te Etten Leur Foto van Rogier Koppejan, de eerste narcissen steken de kop op, 28 februari 2004  
Foto van Sophia Koopman, iemand die vroeg opstond, een prachtig morgenrood
     

Klik op een kleine foto om deze te vergroten 

  Foto van Theo Westra, bijzondere ochtend met mist bij Het Twiske op 25 april 2004 Foto van Theo Westra, bijzondere ochtend met mist en optische verschijnselen bij Het Twiske op 25 april 2004 Foto van Theo Westra, bijzondere ochtend met mist en optische verschijnselen bij Het Twiske op 25 april 2004 Foto van Theo Westra, bijzondere ochtend met mist en optische verschijnselen bij Het Twiske op 25 april 2004 Foto van Theo Westra, bijzondere ochtend met mist bij Het Twiske op 25 april 2004    
  Foto van Stephan Janssen, Avondrood te Rozenburg op 22 april 2004 Foto van Rogier Koppejan, een heerlijke winterwandeling op 28 februari 2004 Foto van Stpehan Jansson, sneeuw op 29 februari 2004 Foto van Myrna Lambregts, de rolwolk van 8 juni 2003 te Etten Leur Foto van Jan Kleymans, Slecht weer te Vreeswijkhouten op 25 februari 2004 Foto van Sophia Koopman, prachtige Hollandse lucht boven een polder. Foto opent in eigen scherm vanwege afwijkend formaat!            

Dank aan alle fotografen die meededen. Ongetwijfeld komt er nog eens een wedstrijd via deze site. Dus hou deze goed in de gaten!
 
Auteur tekst Stefan Jak en Jacob Kuiper

Foto's, zie copyright in één van de hoeken van de foto's

Laatste wijziging: 15-09-2004