Foto van de maand Oktober 2008omgevallen bomen door zuidwesterstorm ten zuiden van Apeldoorn

Een grauwe en soms stormachtige tijd breekt aan als oktober op de kalender staat. Tijd voor het maken van fraaie foto's of om foto's te bewerken als je binnen moet blijven door het slechte weer.

De Weerfotograaf is geen fan van foto-trucage. Het weer is immers fraai genoeg en dat hoef je niet te trucken door het gebruik van kleurfilters en andere grappen. Bovenstaande foto is echter een kleine uitzondering. Ten eerste was het een foto die -van zichzelf- eigenlijk was mislukt, het was veel te donker geworden. Een fenomeen dat de meesten wel kennen. Het was een heel grauwe herfstmorgen met gemiezer en dan een bosrijke omgeving. Maak daar maar wat van....

Toch zonde, want het ging hier om een foto van een opmerkelijk grote rij omgevallen bomen door een vette zuidwester-storm enkele dagen hiervoor (lokatie; bos net ten zuiden van Apeldoorn). Na wat proberen in Photoshop met de levels en mate van contrast en dergelijke, kwam een beter zichtbaar en vooral meer surrealistisch beeld naar voren. Je ziet zo meer de dynamiek en aan de andere kant ook de kille verstarring van de herfst.

In de herfst- en wintermaanden zal er ongetwijfeld kans zijn om dergelijke foto's te schieten, of is er door slecht weer en de donkere dagen tijd genoeg om te experimenteren met fotobewerkingsprogramma's om goede en minder goede foto's een extra kans te geven,probeer het gewoon!

Copyright foto en tekst: Stefan JakLaatste wijziging: vrijdag, 31 oktober 2008

Bron: http://www.weerfotograaf.nl