Foto van de maand Mei 2008
Foto van de maand Mei 2008

Landschapsfotografie en weerfotografie hebben veel met elkaar te maken. Leer composities maken! Zie eens hoeveel het uitmaakt of je een beeldlijn van rechtsonder naar linksboven laat lopen of juist andersom.

Bekijk de foto in spiegelbeeld en zie dat dat beter oogt.

Terug naar de originele foto

Gek genoeg hebben wij met onze Westerse invloed -waarin wij van links naar rechts lezen- een prettig gevoel bij beelden die je als het ware van links naar rechts door het beeld trekken. In het geval van de bovenstaande foto bereik je dat heel simpel door het oorspronkelijke beeld te spiegelen (Photoshop is geweldig), zoals de kleine foto toont. Klik erop en je ziet het beste beeld in het groot. Wil je meer weten over landschapsfotografie; ga naar de beelden en tekst en uitleg over van de cursus.

De foto hierboven is eind april 2008 genomen in het Binnenveld, net boven Wageningen. Het is een schitterend stiltegebied dat juist nu in de maanden mei en juni op zijn mooist is, als alles langzaam groen wordt, het riet gaat groeien, het waterleven gaat bruisen, vele water- en weidevogels het gebied bevolken en je weer eens heerlijk de fiets kan pakken om dwars door dit gebied te pedalen. Sinds vorig jaar loopt er een nieuw fietspad door het gebied, direct langs het water van de Grift (of: Valleikanaal). Het enige dat je ziet en hoort zijn vogels, gezoem van insecten, wat koeien en een vriendelijk ' hallo' van de mede-fietsers op dat mooie pad. Kijk naar de beelden van deze fotoreportage van dit prachtige gebied (speciale opmaak, binnen het gedeelte van de fotocursus)

Waar is dit moois te vinden? Als u op uw PC (met Windows en Internet Explorer) Google Earth heeft geļnstalleerd kunt u direct naar de locatie van deze foto ' vliegen' , door dit bestand te downloaden. Als u dan dat bestand opent zal Google Earth starten en deze plek getoond worden.

Werkt u met de browser Safari (bijvoorbeeld op Apple-pc's) klik dan met de rechtermuisknop op het bestand en sla het ' te downloaden gekoppelde bestand' op als .kmz (dus NIET met de extra extensie .zip of .txt). Open dan het bestand. Google Earth start en vliegt naar de foto-locatie.

© Copyright foto en tekst: Stefan JakLaatste wijziging: dinsdag, 1 juli 2008

Bron: http://www.weerfotograaf.nl