Foto van de maand Juli en Augustus 2009De Hollandse zomer draaide in het jaar 2009 op volle toeren: warme dagen werden continu afgewisseld door frisser onstabiel weer, zoals deze foto goed toont.

De bovenstaande foto van een oude molen in het Ilperveld (Noord Holland) is genomen met een fish-eye lens. Een dergelijke lens is heel goed te gebruiken voor het maken van vele soorten weerfoto's, maar je moet wel even goed kaderen om de vreemde kromming van het beeld goed op te pakken. Meer tips over het gebruik van een fish-eye lens vind je uiteraard op deze site. De foto is vrij ' korrelig' doordat gebruik gemaakt is van een film met een hoge gevoeligheid (1000 iso), wat een ietwat artistiek beeld geeft.

Waar is deze foto precies gemaakt? Als u op uw PC (met Windows en Internet Explorer) Google Earth heeft geļnstalleerd kunt u direct naar de locatie van deze foto ' vliegen' , door dit bestand te downloaden. Als u dan dat bestand opent zal Google Earth starten en deze plek getoond worden.

Werkt u met de browser Safari (bijvoorbeeld op Apple-pc's) klik dan met de rechtermuisknop op het bestand en sla het ' te downloaden gekoppelde bestand' op als .kmz (dus NIET met de extra extensie .zip of .txt). Open dan het bestand. Google Earth start en vliegt naar de foto-locatie.

© Copyright foto en tekst: Stefan JakLaatste wijziging: zondag 29 december 2013

Bron: http://www.weerfotograaf.nl