Foto van de maand Januari 2008

Rijp op 22 december 2007 te Genderen

Wat was het mooi op die 22e december 2007, zo net voor de kerst. In grote delen van ons land was alles met een dikke laag rijp bezet, zoals hier te Genderen.

Het hoeft niet eens echt hard te vriezen voor zulke winterse plaatjes. Op een flink aantal dagen voor de 22e december was het continu net een paar graden onder nul en erg nevelig / mistig. De dikke mist sneeuwde plaatselijk zelfs uit -een wonderlijk fenomeen; " mist-sneeuw-buitjes"-. Er groeide in die grijze dagen langzaam een dikke laag rijp op alle bomen, struiken, brugleuningen etc. De rijp was wel tot 3 cm dik. In de nacht van 21 op 22 december klaarde het eindelijk een keer goed op en daalde de temperatuur plaatselijk nog tot waarden rond de -8 graden. Toen de zon opkwam in een staalblauwe lucht werd de dikke laag rijp prachtig beschenen en ontwaakten we in een ansicht-kaart. Dat duurde dan helaas niet zo lang. Want de zon brandde de rijp weg, al binnen enkele uren.

Riet Colijn maakte deze prachtige foto op die 22e december, nabij Genderen (vlakbij de Maas). Bekijk ook haar overige beelden.

Bekijk nu het grote overzicht van fraaie rijp-foto's van die 22e te Bennekom, met uitleg over hoe je rijp het best kan fotograferen. Tevens vind je hier enkele foto's in groot formaat om te downloaden, zelf te bewerken etc.

Copyright foto: Riet Colijn, tekst: Stefan JakLaatste wijziging: donderdag, 31 januari 2008

Bron: http://www.weerfotograaf.nl