Foto van de maand Januari 2011ijspegels te Bennekom, december 2010

Het was al gelijk in december 2010 een interessante en stevige winter. Van de laatste week november tot begin januari was het vrijwel continu te koud, met ook nog eens veel sneeuw. Als de sneeuw op de daken -door een winters zonnetje- smelt levert dat mooie ijspegels op.

Sommige ijspegels langs de dakrand groeien uit tot meer dan een halve meter, dat is dus nog oppassen geblazen zodra deze naar beneden vallen. Ze zijn in ieder geval erg mooi. Doordat het zonlicht erdoor heen valt kan je ook hier fraai zien dat er in het ijs toch nog kleine luchtbelletjes zitten. Voor een geslaagde foto is het bepalen van de juiste compositie en belichting bij dit wat grafische beeld erg belangrijk. Ook de scherptediepte is -zo dicht bij- maar gering dus neem de foto's als kan op een statief en focus heel zorgvuldig.

Binnenkort vast meer winterbeelden op deze site. Of deze winter doorgaat??? De experimentele 15 daagse verwachting zoals het KNMI die publiceert geeft je in ieder geval een beetje gevoel welke kant het opgaat, en of die verwachting ' zeker' is. Check hem maar eens.

Copyright foto en tekst: Stefan Jak


Laatste wijziging: donderdag, 17 februari 2011

Bron: http://www.weerfotograaf.nl