Foto van de maand Augustus 2007

Rolwolk te Winschoten op 17 juli 2004 gefotografeerd door Gerard Klooster Nee, geen beeld uit Texas of een andere Amerikaanse staat waar een Tornado-uitbraak dreigt, maar een beeld van een rolwolk nabij Winschoten. In Groningen dus. Ook hier in ons eigen land kunnen spectaculaire onweersbuien losbarsten.
De foto is genomen door Gerard Klooster op de beruchte 17e juli van 2004. Op die dag trok een massief front over, dat in grote delen van het land zwaar noodweer opleverde. Opmerkelijk was dat deze rolwolk-verschijnselen niet alleen lokaal voorkwamen maar juist in grote delen van het land te zien waren. Diverse mensen hebben foto's van deze situatie naar de site van de Weerfotograaf verstuurd. En er komen nog steeds foto's van dat moment binnendruppelen, zoals de bovenstaande foto. Het is velen dus niet ontgaan op dat moment en men heeft dat ook gelukkig vast weten te leggen. Heb je ook foto's van dat moment, of een vergelijkbare spectaculaire rolwolk, stuur ze in en de Weerfotograaf zet ze op de site!

Op deze site vind je een uitgebreid beeldverslag van dat moment vanuit Bennekom, maar ook met alle beelden van dat moment elders in het land, in één overzicht.

© Copyright foto Gerard Klooster, tekst: Stefan Jak

Laatste wijziging: zondag, 2 september 2007

Bron: http://www.weerfotograaf.nl