Foto van de maand April 2007Halo, de kleine kring van 22 graden om de zon, gefotografeerd te Kralendijk op Bonaire (Nederlandse ANtillen)

Nu de lente aanbreekt en de zon steeds vaker te zien is worden er weer veel optische verschijnselen waargenomen in de hoge -dunne- bewolking. Dat soort verschijnselen noemt men Halo's. De soms prachtige kringen rondom de zon, al dan niet gekleurd, doen veel mensen versteld staan... '"wat een rare plaats voor een regenboog! ..." roept men dan. Maar dit is beslist geen regenboog. Een Halo zoals op deze foto wordt gevormd rondom de zon, in ijsdeeltjes. Een regenboog daarentegen vormt zich tegenover de zon, in waterdruppels. Op deze site kan je veel treffende voorbeelden en nadere uitleg vinden over zowel Halo's als Regenbogen.

De Halo op deze foto werd gefotografeerd op Bonaire, een heerlijk vakantie-eiland. Ook de Weerfotograaf kent de Antillen goed, want hij heeft er enige tijd gewoond. Je vindt op deze site al een paar fraaie foto's van de Christoffelberg op Curaçao.


© Copyright foto: N. Dullaart, tekst: Stefan Jak

Laatste wijziging: maandag, 18 juni 2007

Bron: http://www.weerfotograaf.nl